Strandpaviljoen Paal 9

Bij Strandpaviljoen Paal 9 geniet je van het uitzicht en al het lekkers dat het eiland biedt. Kijk om je heen en geniet van de natuur. Een kustgebied met een eigen wil en een zee die elke dag anders lijkt.

Het strandpaviljoen heeft stappen gezet om de ecologische ‘footprint’ te verkleinen. Ze zijn volledig van het gas afgestapt, alle apparatuur in het paviljoen is elektrisch. Uiteraard worden afvalstromen gescheiden. Het paviljoen wordt in de winter verwarmd door middel van een pellet kachel. Bij de producten voor de gerechten wordt gelet op de herkomst. Het ijs komt van de Novalishoeve, de kaas van boerderij Wezenspyk, de friet van boerderij de Hemmer en de vis komt uit de Noordzee. En het rundvlees komt uit het natuurgebied de Hanenplas, dat wordt begraasd door Black-Angus runderen. In samenwerking met Staatsbosbeheer Texel en een ervaren veehouder voldoet al het rundvlees op de menukaart aan de ‘4 G’s’: de runderen zijn geboren; hebben gegraasd, zijn geslacht en worden uiteindelijk gegeten op Texel.

De keukenbrigade gebruikt vakkennis en fantasie om het hele dier van kop tot staart in de gerechten te verwerken. Vandaar dat je op de menukaart naast de befaamde hamburger en ‘de steak van de week’ ook een patatje met stoofvlees treft. Op deze manier krijg je een gevarieerd, eerlijk en duurzaam stuk vlees uit de Texelse natuur.

Website: http://www.paal9.nl/